<
< <

<<

Çocukların ve çocuk kalmayı başaranların büyük heyecanla beklediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali başlıyor. 14-30 Kasım tarihlerinde dördüncü kez gerçekleştirilecek festival, 30’un üzerindeki ülkeden 100’ün üzerindeki filmi, çocuklarla buluşturuyor.

Bu yıl da, iki hafta boyunca dünyanın dört bir yanından gelen birbirinden renkli çocuk filmlerine ev sahipliği yapacak olan Cinecity Sinemaları, çocukları sinemanın büyülü dünyasında eğlenceli ve macera dolu yolculuklara çıkarıyor.

Çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgiyle izlediği Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali başlıyor. Bu yıl dördüncü kez çocuklarla buluşacak olan festival, 14 - 30 Kasım 2006 tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival, 14 Kasım 2006 Salı günü saat 14:00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Açılış Galası ve Ödül Töreni ile başlayacak. Oyuncu Berrak Kuş ve Eser Ali Yıldırım’ın sunumuyla gerçekleşecek olan galada, festival kapsamında açılan ve 6-15 yaş arası çocukların Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler Yarışması’na gönderdikleri filmler ile ödül kazananlar açıklanacak.

Festival bu yıl iki ana bölüme ayrılıyor.

Birincisi; 15 – 16 Kasım tarihlerinde Ihlamur Kasrı’nda gerçekleştirilecek olan atölye çalışmaları gibi çocuklara sinemanın kamera arkasını tanıştırmaya ve sevdirmeye yönelik faaliyetleri kapsıyor.

İkinci bölüm ise 17 ve 30 Kasım tarihleri arasında sadece İstanbul Cinecity Sinemaları ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema TV Merkezi (Balmumcu) gerçekleştirilecek olan film gösterimlerinden oluşuyor.

Pedagoglar tarafından izlenmiş ve onaylanmış 100’ün üzerinde film, iki hafta boyunca 2-15 yaş arası çocuklarla buluşacak. Filmler; Cinecity D-Point Etiler, Bonus Premium Cinecity Trio Kozyatağı, Cinecity Olivium Zeytinburnu ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Balmumcu olmak üzere 4 farklı noktada gösterilecek.

30’ın üzerinde ülkeden 100’ün üzerinde film!
4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali’ne; Litvanya, Fransa, İran, Almanya, ABD, Singapur, Estonya, Rusya, Ukrayna, İngiltere, Portekiz, Fransa, Hindistan, Güney Kore, Singapur, Çin, Belçika, Moldova, Finlandiya, Hollanda, Norveç, Tayvan, Bosna Hersek, Danimarka, Kanada, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan Karadağ, İspanya ve Türkiye başta olmak üzere 30’tan fazla ülkeden 100’ün üzerinde film katılıyor.

Çocuklar, kendi yaşlarına özel filmleri izleyecek!
Çocukların, kendi yaşlarına uygun filmleri izlemeleri ve kendi yaş grupları ile birlikte izledikleri filmlerden daha fazla keyif almaları için, festival filmleri 4 farklı yaş kategorisinde gösterilecek. 2 üzeri, 5 üzeri, 9 üzeri, 13 üzeri yaşlarındaki çocuklar, kendi yaş gruplarına özel olarak çekilen filmleri izleyebilecek. Aileler de festival filmlerini çocuklarıyla beraber izleyerek çocukların hayal dünyalarını beyazperdede görme fırsatı yakalayacak.

Festival, Kelkitli çocukları da coşturacak!
Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali bu yıldan itibaren her yıl bir kente giderek, festival coşkusunu İstanbul dışına da taşıyor. Bu yıl 20 – 24 Kasım tarihleri arasında Kelkit’e taşınacak olan festival, Kelkit ve köylerinden gelen çocukları sinemanın büyüsüne ortak edecek.

4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, 14 Kasım tarihinde Cemal Reşit Rey’de düzenlenecek olan açılış galasıyla başlayacak. Galada, “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler” yarışmasının dereceye giren filmlerinin sahiplerine ödülleri verilecek.

CIFEJ Ödülü de sahibini bulacak!

Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, ülkemizdeki tek CIFEJ (Uluslararası Çocuk Filmleri Merkezi) üyesi festival olma özelliği taşıyor. Festivalde, CIFEJ ödülü için 9 uzun metrajlı film yarışacak. Üç kişiden oluşan CIFEJ jürisi, ödül için yarışacak filmleri değerlendirecek.

4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, Becel, Deren ve Kanal1’in sponsorluğunda; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gode Reklam, Özel Okullar Birliği, Milli Saraylar, CHIP Dergisi, Ünite İletişim, Şişli Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin destekleri ve Cinecity Sinemaları ev sahipliğiyle gerçekleşiyor.

Cinecity Sinemaları, konforu, kaliteli hizmet anlayışı ile 4. Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali kapsamında konuğu olacak tüm çocuklara ve büyüklere eşsiz bir atmosferde film izlemenin ayrıcalığını bir kez daha yaşatacak.

D-Point Cinecity / Etiler 0 212 352 16 66
Bonus Premium Cinecity Trio / Kozyatağı 0 216 315 10 10
Cinecity Olivium / Zeytinburnu 0 212 546 96 96
Mimar Sinan G.S.Ü Sinema Salonu / Balmumcu 0212 296 50 16
www.iicff.com www.cinecity.com.tr

..Devamı | <0yorum < <

<<
<0Yorum var:
    <
<< Eve Dön!
 
<<
<


.+. Yeni ne var? .+.


.+. YeDi RenK .+.


.+. e-masal .+.


.+. Kim, ne dedi? .+.


.+. Gez, Gör! .+.


.+. Kestane Fişekleri .+.

.+. Oyuna var mısınız? .+.



.+. Karagöz ve Hacivat .+.


TürkCaN.OrG

.+. Arşiv .+.