<
< <

<<


JK Rowling, Harry Potter serisinin son kitabı olan Harry Potter and the Deathly Hallows'u, İngiltere'nin Edinburgh kentindeki Balmoral otelinin 652 numaralı odasında, bundan yaklaşık 3-4 hafta önce yani 11 Ocak tarihinde bitirdi.

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, dizinin yedinci ve son bölümü "Deathly Hollows"u bitirdiğini, bir otel odasına bıraktığı notla bildirdi. Rowling, mermer bir heykelin arkasına siyah kalemle "JK Rowling, Harry Potter’in yedinci ve son kitabı ’Deathly Hollows’u (Harry Potter ve Ölümcül Takdis) bu 652 numaralı odada 11 Ocak 2007’de bitirdi" diye yazdı.

Harry Potter kitaplarının sonuncusu "Deathly Hollows’u (Harry Potter ve Ölümcül Takdis)" 21 Temmuz’da yayınlanacak. Kitabın Türkiye yayıncısı YKY ve muhtemelen yine Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu tarafından Türkçe'ye çevirilecek.

Son kitapla ilgili soylentiler:

Rowling'in dediğine göre son kitabın son kelimesi "yara izi" imiş...

"Bu size gosterip gostermemekte kararsiz oldugum şey... Bu 7.kitabın son bölümü. Yani herşeyin sonlandığı bir sonuç bölümü. Ve basitçe herkes okuldan ayrıldıktan sonra neler oldugunu açikladım-kimin sağ kaldiğı-ve olumler-daha çok ölümler geliyor. Her zaman kendime 'Sona ulaşacaksın, bir gün 7.kitabı yazacaksın ve sonra buna ihtiyacın olacak!' derdim. Yani evime gelip dolapları gizlice karıstıracak çocuklara şimdiden hatırlatmak isterim ki artık burada değil o- çok, çok ama çok acik nedenlerden dolayı onu artık evde tutmuyorum. Ama şimdi burada..."

*
-Harry 7.kitapta, yedinci ve son yilinda olacak. Yedinci kitap ile ilgili olaylar 31 Temmuz 1997 tarihi ile okulun bir sonraki kapanis tarihi 1998 Haziran'i arasinda olacak.
*
-Harry 17. yas gununden once son bir kez daha Dursleys'lere gidecek. Godric'in Kovuguna gitmeyi planliyor, ayrica Temmuz ayinda Bill ve Fleur'un evlilik torenlerine de katilacak.
*
-Harry 17 Temmuz 1997 tarihinde 17 yasina girecek ve buyucu dunyasinda resit olarak, cisimlenme ehliyeti alacak. Neville Longbottom'da Harry gibi 1997 Temmuz'unun sonunda 17 olacak. Hermione ve Ron zaten 17 yasindalar.
*
-Yedinci Kitapta, Lily ile ilgili cok onemli birseyi ogrenecegiz.
*
-"simdi Harry'nin annesi hakkinda onemli birsey - gercekten cok onemli birsey var bunu iki, iki bolumde ogreneceksiniz. Besinci kitapta onun hakkinda cok sey bulacaksiniz, veya besinci kitapta cok onemli birseyi ogreneceksiniz ve yedinci kitapta onun hakkinda cok ama cok onemli birsey daha ogreneceksiniz."
* -Beklenilen ilginc olaylar da var, eger okul normal prosedurune devam ederse sunlar olacak:
*
-Harry'nin yedinci yili icin Hogwarts'a donecegi kesin degil. Bu yili Horcrux'lari bulup yok etmek icin harcamayi dusunuyor.
*
-Ayrica Hogwarts'in 1997-1998 yillari arasi acilip acilmayacagi da kesin degil. Ama eger acilirsa, asagidaki kesin olaylar gerceklesecek:
*
-Harry'nin yilindan iki ogrenci, kizlar ve erkekler basi secilecek. Bu kisilerin Gryffindor olmasi sart degil.
*
-Harry ve sinif arkadaslari en zor sinavlari yani FYBS'lerine girecek ve buyucu dunyasi icin kariyer hazirliklari yapacaklar.
*
-Kitabin son bolumu yazilmis durumda. bu bolumde, oyku bittiginde herkese neler oldugu yazacak. Hogwarts'dan sonra bir universite olmayacak ve daha fazla Harry Potter kitaplari yazilmayacak.

Filmler [Son film [7. kitap] 2010'da]:


J.K. Rowling'in tüm dünyada milyonlarca satan kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi 'Harry Potter ve Felsefe Taşı' (Harry Potter and the Sorcerer's Stone), 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu.

Seri, 2002'de 'Harry Potter ve Sırlar Odası' (Harry Potter and the Chamber of Secrets) ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.

Seriden 2004 yılında Alfonso Cuaron'un yönettiği 'Harry Potter ve Azkaban Tutsağı' (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu 'Harry Potter ve Ateş Kadehi' (Harry Potter and the Goblet of Fire) ise geçtiğimiz yıl izleyiciyle buluşmuştu.

Serinin beşinci halkası 'Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı' (Harry Potter and the Order of the Phoenix) 13 temmuz 2007'de vizyona girecek.

J.K Rowling'in kaleme aldığı Harry Potter serisinin altıncı halkası olan 'Harry Potter ve Melez Prens', 21 kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.

Etiketler: ,

..Devamı | <0yorum < <

<<
<0Yorum var:
    <
<< Eve Dön!
 
<<
<


.+. Yeni ne var? .+.


.+. YeDi RenK .+.


.+. e-masal .+.


.+. Kim, ne dedi? .+.


.+. Gez, Gör! .+.


.+. Kestane Fişekleri .+.

.+. Oyuna var mısınız? .+.



.+. Karagöz ve Hacivat .+.


TürkCaN.OrG

.+. Arşiv .+.