<
< <

<<


Bir yanda, bulduğu her fırsatta 'her şeyi bizim için yaptığını' hatırlatan otoriter bir baba ve parmağımızı kımıldatmamıza bile düzen vermeye çalışan, her şeyi sıkıcılaştırmakta acayip becerikli kuralcı bir anne.
Öte yanda entellektüel seviyeleri hayli yüksek(?), mesleği [belki] yazar-çizerlik [belki benzeri bir şey] olan, bizden habersizleşecek denli rahat[serbest, özgür fikirli], yazmaya [entellektüel uğraşlara] başladıkları anda tamamen unutulduğumuz, işleri bitince çok sevecen ve uygar anne ve baba...
Bunlar çok tanıdık geldi size değil mi?
Ama durun asıl tanıdıklarınız burada: Sakin, terbiyeli, akıllı ama bu iki dünyayı da tepetaklak edecek, enerji, altyapı ve güce sahip iki çocuk [ve tabii bir de yaratılışın tüm pırıltısıyla dolu, şeker mi şeker, cin mi cin küçük kız kardeş]...
Evet Terabitya Köprüsü filminden sözediyorum. Kendi sınırlarınızı yoklamak, hayal'in hakiki gizemlerini keşfetmek, dostluğun unutulmak zevkini tatmak.. istiyorsanız hemen seyredin.
Dört duvarlı [bile] değil, tek ekranlı [bilgisayar vs.] bir hapishaneye tıkıldığımızı sandığımız şu günlerde bakışımızı çeşitlendiren, sınırlarımızı zorlayan, insan olmanın bilmediğimiz boyutlarına bizi taşıyan kitapları ve filmlerin çoğalması ne büyük şans. Kendi dünyasını modernlik hesabıyla “batıl inanç”, “bilim ne der sonra” filan gibi daraltan toyluklar, lüzumsuzluklar var olmaya devam edeceklerdir, hatta artacaklardır. Varsın artsınlar “biz işimize bakalım”.
Gelin şimdi bizim için çizilen sınırları azıcık aşalım, dünyamızın üzerine örtülen örtüleri azıcık aralayalım ve Terabitya [Terabithia] Köprüsü’ne bi koşu varıp başka alemlere dalalım.
“Bridge to Terabithia [Terabithia] Köprüsü]” Newberry ödüllü yazarı Katherine Paterson, 70'li yıllarda kaleme aldığı kitabının sinema uyarlaması. Gizli ülkemiz Terabitya.

Terabitya ile ilgili daha detay için, çok güzel duygulanımlar ve bilgilerle dolu şuradaki yazılara da bakabilirsiniz:
Terabitya Köprüsü

Etiketler: ,

..Devamı | <0yorum < <

<<
<0Yorum var:
    <
<< Eve Dön!
 
<<
<


.+. Yeni ne var? .+.


.+. YeDi RenK .+.


.+. e-masal .+.


.+. Kim, ne dedi? .+.


.+. Gez, Gör! .+.


.+. Kestane Fişekleri .+.

.+. Oyuna var mısınız? .+.



.+. Karagöz ve Hacivat .+.


TürkCaN.OrG

.+. Arşiv .+.