<
< <

<<


Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM), müzenin kuruluşundan bu yana sürdürülen çocuklara yönelik interaktif atölye çalışmaları devam ediyor. Müzede 1 Kasım 2007 'ye kadar sürecek olan Habersiz Buluşma / Blind Date İstanbul sergisi kapsamındaki atölye çalışmalarında, çocukların sergilenen eserleri farklı gözle incelemeleri, onlar hakkında konuşmaları ve kendi eserlerini yaratmaları bekleniyor.

Deutsche Bank Çağdaş Sanat Koleksiyonu ve SSM’nin hat koleksiyonunda yer alan eserlerin bir arada sunulduğu sergi kapsamında yapılan çalışmalar, “her şey modern sanatın konusu olabilir” fikrinden yola çıkılarak geçekleştiriliyor. Değişik malzeme ve oyunlarla hazırlanan eğitim programları, “Maskotunuzu Yaratın”, “Bir de Sen Anlat”, “Tek Bir Yüz Pek Çok Yüz”, “Renkler ve Şekiller Arasında Yolculuk” ve “Modern Heykelcikler” başlıklarını taşıyor. Hafta içi ve hafta sonu en fazla 20 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen programlar, 3–6, 7–10, 11–14 ve 15–17 yaş grupları için farklı seviyelerde hazırlanıyor.

Çocukların modern sanatı daha yakından tanımalarını ve kendi sınırsız yaratıcılıklarını sergileme olanağı bulmalarını amaçlayan atölye çalışmaları, Pazartesi hariç her gün yapılıyor. Her şey modern sanatın konusu olabilir fikrinden yola çıkarak, değişik malzeme ve oyunlarla hazırlanan eğitim programları çocukların müzede eğlenceli ve özgürce yaratmalarına olanak sağlayarak sanatı sevdirmeyi de hedefliyor.

Çocuklar bu çalışmalarda her türlü malzemeyi kullanarak farklı yüz kolajları yapıyor, heykelin yalnızca çamurla yapılmayacağını fark ediyorlar. O güne dek başka fonksiyonlarla gördükleri nesneleri, sıra dışı başka bir nesneye dönüştürürken kendi sanat anlayışlarının da dönüştüğüne tanık oluyorlar. Eserler hakkında kimi zaman komik kimi zaman teknik kimi zaman da felsefi yorumlar yaparak anne babalarını şaşırtıyorlar.

Bir sabunu yontarak, balmumunu eğip bükerek, hamuru yuvarlayarak, somunları, cıvataları, telleri birleştirerek ortaya çıkardıkları eserlere kendileri de şaşırıp kalıyorlar. İki saatin nasıl geçtiğini anlayamadan eve dönecek olduklarına üzülüp, benzersiz eserlerini gururla yanlarına alarak atölyeden ayrılırken, diğer serginin zamanı, konusu ve ne yapılacağı bilgisini de almayı ihmal etmiyorlar.

Hafta içi programları için:
1. Seans 10.00 – 12.00
2. Seans 13.30 – 15.30

Randevu için Sakıp Sabancı Müzesini arayın (0212 277 22 00/ dahili 113) ya da mugeis@sabanciuniv.edu adresine e-posta yazınız.

Hafta sonu programları için:
1. Seans 11.00 – 13.30
2. Seans 14.30 – 17.00
Randevu için SÖZ Danışmanlık’ı arayın (0216 367 84 37) ya da info@sozdanismanlik.com adresine e-posta yazın.
Afacan Çocuk

Etiketler:

..Devamı | <0yorum < <

<<
<0Yorum var:
    <
<< Eve Dön!
 
<<
<


.+. Yeni ne var? .+.


.+. YeDi RenK .+.


.+. e-masal .+.


.+. Kim, ne dedi? .+.


.+. Gez, Gör! .+.


.+. Kestane Fişekleri .+.

.+. Oyuna var mısınız? .+.



.+. Karagöz ve Hacivat .+.


TürkCaN.OrG

.+. Arşiv .+.